Search
Jaanika Tapver
Jaanika Tapver
Jaanika Tapver
Jaanika Tapver
Jaanika Tapver

Jaanika Tapver tegutseb Toitumisteraapia Keskuses nõustaja – toitumisterapeudina. Lisaks sellele aitab ta bariaatrilisi patsiente Kaalukirurgia Keskuses ja autismi ning ATH diagnoosiga laste vanemaid Ivica Mägi Autismikoolis.

Jaanika peab oma koolitustel oluliseks rääkida kogu maailmale tervisliku toitumise kasulikkusest ja tähtsusest. Ta läheneb neile teemadele teaduspõhiselt ja usub, et tasakaalustatud tervislik toitumine aitab parandada elukvaliteeti mitmel moel – toetab nii vaimset kui füüsilist tervist ja aitab ennetada mitmeid kroonilisi haigusi.

Tema loodud toitumiskavad toetuvad rahvusvaheliselt tõestatud uuringutele ning Eestis kehtivatele toidu-, toitumis- ja liikumissoovitustele ning lähtuvad toitumist puudutavatest ravi- ning tegevusjuhenditest.

Teadlikkus toidu mõjust tervisele sai alguse tema enda terviseprobleemide ilmnedes, mil diagnoositi tööstress, söömissõltuvus ja vähk. Ta ei andnud oma muredele alla, vaid asus uurima toitumisalaseid raamatuid, et aru saada, mil viisil ennast õige toitumisega kõige paremini aidata.

Lisaks sellele, et ta on suutnud taastada enda suurepärase vaimse ja füüsilise tervise, soovib ta jagada oma teadmisi teistega, et kõik huvilised võiksid oma elukvaliteeti parendada.

Tänaseks on Jaanika Tapver omandanud toitumisterapeudi diplomi ning jätkab õpinguid funktsionaalse toitumisteraapia erialal. Valdkond areneb kiiresti ja seetõttu on Jaanikale oluline pidev enesetäiendamine, sest antud teema ei ammenda end kunagi.

Tee endale selgeks,
mida sa tahad.
Kui üks uks sulgub,
siis alati kuskil mujal
teine uks avaneb.
Ära ole ainult ühes
mõttes kinni.
Usu, sa oled võimeline
palju enamaks.
Usalda oma sisetunnet –
see teab rohkem,
kui arvata oskame.
Kui sa teed teatud
tegevusi õigesti ja
ei jäta piltlikult
öeldes jonni, siis
sa saad hakkama.
See on väga okei,
et sa oled teistmoodi
kui teised inimesed.
Tunne, et see on
sinu pluss.
Ole huvitatud
enesearengust ja
pidevast
edasiliikumisest.
See, millest sa
kohutavalt kinni hoiad,
hakkab sinu eest ära
jooksma ja vastupidi.
Keerulises olukorras
tasub meeles pidada,
et samasuguses
olukorras on veel
palju inimesi, kuid nagu
iga pott leiab oma
kaane, siis iga inimene
leiab ka omale sobiva
töökoha.
Tee endale selgeks,
mida sa tahad.
Kui üks uks sulgub,
siis alati kuskil mujal
teine uks avaneb.
Ära ole ainult ühes
mõttes kinni.
Usu, sa oled võimeline
palju enamaks.
Usalda oma sisetunnet –
see teab rohkem,
kui arvata oskame.
Kui sa teed teatud
tegevusi õigesti ja
ei jäta piltlikult
öeldes jonni, siis
sa saad hakkama.
See on väga okei,
et sa oled teistmoodi
kui teised inimesed.
Tunne, et see on
sinu pluss.
Ole huvitatud
enesearengust ja
pidevast
edasiliikumisest.
See, millest sa
kohutavalt kinni hoiad,
hakkab sinu eest ära
jooksma ja vastupidi.
Keerulises olukorras
tasub meeles pidada,
et samasuguses
olukorras on veel
palju inimesi, kuid nagu
iga pott leiab oma
kaane, siis iga inimene
leiab ka omale sobiva
töökoha.
TAGASISIDE
Südamed
Jaanika on väga abivalmis ja sõbralik

Jaanika on väga abivalmis ja sõbralik ning jooksvate küsimuste korral kergesti kättesaadav. Sain temalt palju ideid, retsepte ja nõu, kuidas muuta oma toidud ja toitumisharjumused tervislikumaks. Aitäh!

HELLE-MAI PEETERSOO

Südamed
Jaanika inspireerib ja aitab päriselt

Minu keha on rõõmus, et on saanud sinu hoole ja jälgimise all terveneda ja saleneda ning uusi trikke õppida. Nii tore oli sellest kõigest, mis on olnud nii kehale kui ka vaimule suureks kosutuseks, osa saada. Aitäh inspiratsiooni ja abi eest!

MERIKE PEETERSOO

Südamed
Jaanika on väga abivalmis ja sõbralik.

Jaanika on väga abivalmis ja sõbralik ning jooksvate küsimuste korral kergesti kättesaadav. Sain temalt palju ideid, retsepte ja nõu, kuidas muuta oma toidud ja toitumisharjumused tervislikumaks. Aitäh!

HELLE-MAI PEETERSOO

Südamed
Jaanika inspireerib ja aitab päriselt

Jaanika on väga abivalmis ja sõbralik ning jooksvate küsimuste korral kergesti kättesaadav. Sain temalt palju ideid, retsepte ja nõu, kuidas muuta oma toidud ja toitumisharjumused tervislikumaks. Aitäh!

HELLE-MAI PEETERSOO

KUI KATSUMUSEST SAAB KUTSUMUS
KUI KATSUMUSEST SAAB KUTSUMUS

Ketlin Kasak avas kriisiajal tööotsijatele portaali, kus on kasulikud nõuanded tööle saamiseks

Personaliekspert ja värbamisjuhtide mentor Ketlin Kasak avas kevadise koroonakriisi ajal portaali Aita mind tööle (aitamindtoole.ee), kust võib leida rida kasulikke nõuandeid unistuste töökoha saamiseks, mis aitavad huvilistel eristuda teistest kandidaatidest ning värbamisprotsessis silma paista.

Jaanika on seljatanud arstide ning õige toitumise abil vähi ning teab, et meie elu ning selle kvaliteet on meie endi kätes.

Ta usub, et inimese keha on tervik ja loeb kõik, mida sa endale teed – nii füüsiliselt, vaimselt kui toitumise osas. Sageli ei piisa ainult ühest muudatusest, vaid tuleb kompleksselt ja põhjalikult ette võtta kõik, et eemaldada stress vähemalt sellisel määral, et ta ei jätkaks keha hävitamist.

Jaanika ütleb, et tema jaoks ongi tervislik toitumine vähivastane toitumine. Kuldreegliteks peab ta ülekaalus taimset toitu, ohtralt eri värvi köögivilju, marju ja puuvilju. Toidulaual võiksid olla olulisel kohal pähklid, seemned ja idandid, kaunviljadest punased läätsed ja kikerherned, ristõielised köögiviljad (lillkapsas, brokoli), küüslauk, sibul, kevadeti alati karulauk. Regulaarselt tuleb tarbida kurkumit koos musta pipra ja õliga ning ingverit. Jooma peaks väikeste koguste haaval päeva jooksul leiget vett, joogiks sobib ka roheline tee. Ka hapendatud toidud soodustavad probiootiliste bakterite kasvu, mis kaitsevad jämesooles tekkivate vähki põhjustavate ühendite eest. Toidulisanditest tarbib ta ise raskemetallidest puhastatud kalaõli ja D-vitamiini.

Jaanika keedab, aurutab või küpsetab toitu madalal temperatuuril rasvas või ahjus. Ta väldib toidu kõrbema minekut ja kuumutatud rasvainete mitmekordset kasutamist ning peab 13-tunniseid öiseid söögipause, et võimaldada seedesüsteemil puhata.

Nii Jaanika enda toitumiskava kui ka tema poolt klientidele loodu lähtub ühelt poolt Eestis kehtivatest toidu-, toitumis- ja liikumissoovitustest ning toitumist puudutavatest ravi- ning tegevusjuhenditest ja teisalt on tõendatud rahvusvaheliste uuringutega. Pidev enesetäiendamine on Jaanika igapäevaelu osa, kuna toitumisteraapia valdkond on väga kiiresti arenev.

Mine toitumisteraapiasse

Toitumisteraapia on tõenduspõhine toitumis- ja eluviisi alane lähenemine tervisele. Korras tervis toetab Sinu keha ja aitab tagada hea enesetunde. Tasakaalustatud tervislik toitumine aitab parandada elukvaliteeti mitmel viisil – eelkõige aitab see ennetada mitmeid kroonilisi haigusi (südame- ja veresoonkonnahaigused, 2. tüübi diabeet, vähk).

Kui aga Sul on terviseprobleemid ilmnenud, siis on teadliku toitumise abil võimalik leevendada vaevusi ja toetada organismi vastupanuvõimet. Toitumisteraapia abil saab organismi toetada ka haiguste ravi ajal.

Ketlin Kasak avas kriisiajal tööotsijatele portaali, kus on kasulikud nõuanded tööle saamiseks

Personaliekspert ja värbamisjuhtide mentor Ketlin Kasak avas kevadise koroonakriisi ajal portaali Aita mind tööle (aitamindtoole.ee), kust võib leida rida kasulikke nõuandeid unistuste töökoha saamiseks, mis aitavad huvilistel eristuda teistest kandidaatidest ning värbamisprotsessis silma paista.

Jaanika on seljatanud arstide ning õige toitumise abil vähi ning teab, et meie elu ning selle kvaliteet on meie endi kätes.

Ta usub, et inimese keha on tervik ja loeb kõik, mida sa endale teed – nii füüsiliselt, vaimselt kui toitumise osas. Sageli ei piisa ainult ühest muudatusest, vaid tuleb kompleksselt ja põhjalikult ette võtta kõik, et eemaldada stress vähemalt sellisel määral, et ta ei jätkaks keha hävitamist.

Jaanika ütleb, et tema jaoks ongi tervislik toitumine vähivastane toitumine. Kuldreegliteks peab ta ülekaalus taimset toitu, ohtralt eri värvi köögivilju, marju ja puuvilju. Toidulaual võiksid olla olulisel kohal pähklid, seemned ja idandid, kaunviljadest punased läätsed ja kikerherned, ristõielised köögiviljad (lillkapsas, brokoli), küüslauk, sibul, kevadeti alati karulauk. Regulaarselt tuleb tarbida kurkumit koos musta pipra ja õliga ning ingverit. Jooma peaks väikeste koguste haaval päeva jooksul leiget vett, joogiks sobib ka roheline tee. Ka hapendatud toidud soodustavad probiootiliste bakterite kasvu, mis kaitsevad jämesooles tekkivate vähki põhjustavate ühendite eest. Toidulisanditest tarbib ta ise raskemetallidest puhastatud kalaõli ja D-vitamiini.

Jaanika keedab, aurutab või küpsetab toitu madalal temperatuuril rasvas või ahjus. Ta väldib toidu kõrbema minekut ja kuumutatud rasvainete mitmekordset kasutamist ning peab 13-tunniseid öiseid söögipause, et võimaldada seedesüsteemil puhata.

Nii Jaanika enda toitumiskava kui ka tema poolt klientidele loodu lähtub ühelt poolt Eestis kehtivatest toidu-, toitumis- ja liikumissoovitustest ning toitumist puudutavatest ravi- ning tegevusjuhenditest ja teisalt on tõendatud rahvusvaheliste uuringutega. Pidev enesetäiendamine on Jaanika igapäevaelu osa, kuna toitumisteraapia valdkond on väga kiiresti arenev.

Mine toitumisteraapiasse

Toitumisteraapia on tõenduspõhine toitumis- ja eluviisi alane lähenemine tervisele. Korras tervis toetab Sinu keha ja aitab tagada hea enesetunde. Tasakaalustatud tervislik toitumine aitab parandada elukvaliteeti mitmel viisil – eelkõige aitab see ennetada mitmeid kroonilisi haigusi (südame- ja veresoonkonnahaigused, 2. tüübi diabeet, vähk).

Kui aga Sul on terviseprobleemid ilmnenud, siis on teadliku toitumise abil võimalik leevendada vaevusi ja toetada organismi vastupanuvõimet. Toitumisteraapia abil saab organismi toetada ka haiguste ravi ajal.

INTERVJUUD RAADIOS!

      Aga miks?: Jaanika Tapver – Aga miks ei tohiks kartulit ja liha koos süüa – (04.02.2020) Elmari raadio

      Homsest hakkan: Jaanika Tapver pähklite söömisest – (17.01.2020) Elmari raadio

      Elmari hommikujutt: Jaanika Tapver toitumisteraapiast (07.01.2020) Elmari raadio

      Kesk-Eesti Tre Raadio: Uue aasta esimese saate külaliseks on toitumisterapeut Jaanika Tapver (02.01.2020) Kesk-Eesti Tre raadio

      Aga miks?: Jaanika Tapver – Aga miks ei tohiks kartulit ja liha koos süüa – (04.02.2020) Elmari raadio

      Homsest hakkan: Jaanika Tapver pähklite söömisest – (17.01.2020) Elmari raadio

      Elmari hommikujutt: Jaanika Tapver toitumisteraapiast (07.01.2020) Elmari raadio

      Kesk-Eesti Tre Raadio: Uue aasta esimese saate külaliseks on toitumisterapeut Jaanika Tapver (02.01.2020) Kesk-Eesti Tre raadio

Meediakajastused

Kõik kajastused

  1. Reporter: Toiduga premeerimine soodustab toitumishäirete teket – 08.01.21 Reporter
  2. Toitumisterapeut soovitab: hoia oma immuunsüsteem tugevana ehk mida süüa pimedal sügis-talvisel ajal? – 28.11.20 Naistekas/Delfi
  3. NIPINURK: TOITUMISTERAAPIA retseptid, mis ennetavad haiguste teket – 11.11.20 Buduaar
  4. TÄISPIKK LUGU! Viis vahepala ideed, mida väljakule kaasa võtta – 26.09.20 Ajakiri Golf
  5. Toitumisterapeut soovitab kõhukinnisuse puhul järgida neid nõuandeid – 14.05.20 Tervis Pluss/Delfi
  6. Toitumisterapeut: ekstreemsete dieetide asemel aitab tervist hoida tervislik ja tasakaalustatud toitumine – 13.05.2020 Liigume/Õhtuleht
  7. TÄISPIKK LUGU! Milliseid muutusi toidulaual sisse viia? – 12.05.2020 Ajakiri Golf
  8. „PUUDUTA MIND“ | Toitumisnõustaja Jaanika Tapver: ebaõige toitumine võib vallandada tüütu migreenihoo – 06.05.2020 Õhtuleht
  9. NIPINURK: toitumisterapeudi lihtsad ja oivalised karulauguretseptid – 24.04.2020 Buduaar/TV3
  10. Karantiinis kõht kinni? Toitumisterapeut paneb südamele: seedimise hoiavad korras need kolm asja – 15.04.2020 Naistekas/Delfi
  11. Toidust, kuid mitte ainult. Toitumisterapeut Jaanika Tapveri raamatusoovitused – 30.03.2020 Raamatud/Postimees
  12. Toitumisterapeut avaldab, milliseid toite peaksid sööma, et immuunsüsteem tugevana püsiks – 27.03.2020 Naistekas/Delfi
  13. REPORTER I Kuidas valmistada tervislikku rooga toidukraamist, mille olete koroonakarantiiniks kokku ostnud? – 24.03.2020 Tervis/GoodNews
  14. Reporter: Kuidas valmistada tervislikku rooga toidukraamist, mille olete koroonakarantiiniks kokku ostnud? – 24.03.2020 Reporter/Postimees
  15. Toitumisterapeut Jaanika Tapver: praegusel ajal on väga oluline lapse immuunsüsteemi õige toiduga toetada – 24.03.2020 Pere ja Kodu/Delfi
  16. Viis nõuannet, kuidas koroonaviiruse ajal oma immuunsüsteemi toetada – 18.03.2020 Naistekas/Delfi
  17. Kui katsumusest saab kutsumus: arstide ja õige toitumise abil vähi seljatanud naisest sai toitumisterapeut – 17.03.2020 Tervis Pluss/Delfi
  18. „PUUDUTA MIND“ | Toitained, mis tagavad tugeva immuunsüsteemi ka kõige raskemal ajal – 16.03.2020 Elu/Õhtuleht
  19. „PUUDUTA MIND“ | Kuidas õige toitumisega ennast krooniliste põletike puhul aidata? – 16.02.2020 Elu/Õhtuleht
  20. „PUUDUTA MIND“ 118. SAADE | Toitumisterapeut Jaanika Tapver: stressihormoone on võimalik kontrolli all hoida väga lihtsa meetodiga – 13.02.2020 Elu/Õhtuleht
  21. Miks ei tohiks liha ja kartulit koos süüa? – 10.02.2020 Elmar/Postimees
  22. Aga miks?: Jaanika Tapver – Aga miks ei tohiks kartulit ja liha koos süüa – 04.02.2020 Raadio Elmar/Postimees
  23. „PUUDUTA MIND“ | Oleme rasvunud! Toitumisterapeut Jaanika Tapver räägib, kuidas nüüd ja kohe hakata tasakaalustatult toituma – 29.01.2020 Elu/Õhtuleht
  24. KUULA | Toitumisterapeut Jaanika Tapver räägib tööstressist, vähki tekitavast toidust ja tervislikust ning loomulikust toitumisest – 28.01.2020 Oma Maitse/Delfi
  25. Toitumisterapeut Jaanika Tapver stressist; vähki tekitavast toidust ja tervislikust toitumisest #103 – 24.01.2020 Ausad Mehed/ChrisKala.com
  26. #103 Toitumisterapeut Jaanika Tapver stressist; vähki tekitavast toidust ja tervislikust toitumisest – 24.01.2020 Ausad Mehed/SoundCloud
  27. Terviselehe küsimustele vastab toitumisterapeut Jaanika Tapver – 21.01.2020 Terviseleht
  28. Sööks õige pähkleid, kuid milline on soovituslik päevane kogus? – 20.01.2020 Elmar/Postimes
  29. SAADE “TERVIS EETRIS”! Toitumisterapeut Jaanika Tapver: toitu ostes vaata alati silte! – 18.01.2020 Tervis/GoodNews
  30. Homsest hakkan: Jaanika Tapver pähklite söömisest – 17.01.2020 Raadio Elmar/Postimees
  31. Tervis Eetris vol 9, Laane ja Tapver – 16.01.2020 Tervis Eetris/SoundCloud
  32. Toitumisterapeut: mida teha siis, kui sul pole piisavalt aega, et tervislikult toituda? – 09.01.2020 Elmar/Postimees
  33. KUULA KORDUST! „HEAD UUDISED”! Jaanika Tapver: minu tervise tõi tagasi suhtumine, mõõdukas trenn, tervislik toitumine ja professionaalne arstiabi – 08.01.2020 GoodNews
  34. Viis nõuannet, kuidas oma immuunsüsteemi toetada – 07.01.2020 Terviseleht
  35. Elmari hommikujutt: Jaanika Tapver toitumisteraapiast – 07.01.2020 Raadio Elmar/Postimees
  36. Uue aasta esimese saate külaliseks on toitumisterapeut Jaanika Tapver. – 02.01.2020 Kesk-Eesti Tre Raadio
Meediakajastused

Kõik kajastused

  1. Reporter: Toiduga premeerimine soodustab toitumishäirete teket – 08.01.21 Reporter
  2. Toitumisterapeut soovitab: hoia oma immuunsüsteem tugevana ehk mida süüa pimedal sügis-talvisel ajal? – 28.11.20 Naistekas/Delfi
  3. NIPINURK: TOITUMISTERAAPIA retseptid, mis ennetavad haiguste teket – 11.11.20 Buduaar
  4. TÄISPIKK LUGU! Viis vahepala ideed, mida väljakule kaasa võtta – 26.09.20 Ajakiri Golf
  5. Toitumisterapeut soovitab kõhukinnisuse puhul järgida neid nõuandeid – 14.05.20 Tervis Pluss/Delfi
  6. Toitumisterapeut: ekstreemsete dieetide asemel aitab tervist hoida tervislik ja tasakaalustatud toitumine – 13.05.2020 Liigume/Õhtuleht
  7. TÄISPIKK LUGU! Milliseid muutusi toidulaual sisse viia? – 12.05.2020 Ajakiri Golf
  8. „PUUDUTA MIND“ | Toitumisnõustaja Jaanika Tapver: ebaõige toitumine võib vallandada tüütu migreenihoo – 06.05.2020 Õhtuleht
  9. NIPINURK: toitumisterapeudi lihtsad ja oivalised karulauguretseptid – 24.04.2020 Buduaar/TV3
  10. Karantiinis kõht kinni? Toitumisterapeut paneb südamele: seedimise hoiavad korras need kolm asja – 15.04.2020 Naistekas/Delfi
  11. Toidust, kuid mitte ainult. Toitumisterapeut Jaanika Tapveri raamatusoovitused – 30.03.2020 Raamatud/Postimees
  12. Toitumisterapeut avaldab, milliseid toite peaksid sööma, et immuunsüsteem tugevana püsiks – 27.03.2020 Naistekas/Delfi
  13. REPORTER I Kuidas valmistada tervislikku rooga toidukraamist, mille olete koroonakarantiiniks kokku ostnud? – 24.03.2020 Tervis/GoodNews
  14. Reporter: Kuidas valmistada tervislikku rooga toidukraamist, mille olete koroonakarantiiniks kokku ostnud? – 24.03.2020 Reporter/Postimees
  15. Toitumisterapeut Jaanika Tapver: praegusel ajal on väga oluline lapse immuunsüsteemi õige toiduga toetada – 24.03.2020 Pere ja Kodu/Delfi
  16. Viis nõuannet, kuidas koroonaviiruse ajal oma immuunsüsteemi toetada – 18.03.2020 Naistekas/Delfi
  17. Kui katsumusest saab kutsumus: arstide ja õige toitumise abil vähi seljatanud naisest sai toitumisterapeut – 17.03.2020 Tervis Pluss/Delfi
  18. „PUUDUTA MIND“ | Toitained, mis tagavad tugeva immuunsüsteemi ka kõige raskemal ajal – 16.03.2020 Elu/Õhtuleht
  19. „PUUDUTA MIND“ | Kuidas õige toitumisega ennast krooniliste põletike puhul aidata? – 16.02.2020 Elu/Õhtuleht
  20. „PUUDUTA MIND“ 118. SAADE | Toitumisterapeut Jaanika Tapver: stressihormoone on võimalik kontrolli all hoida väga lihtsa meetodiga – 13.02.2020 Elu/Õhtuleht
  21. Miks ei tohiks liha ja kartulit koos süüa? – 10.02.2020 Elmar/Postimees
  22. Aga miks?: Jaanika Tapver – Aga miks ei tohiks kartulit ja liha koos süüa – 04.02.2020 Raadio Elmar/Postimees
  23. „PUUDUTA MIND“ | Oleme rasvunud! Toitumisterapeut Jaanika Tapver räägib, kuidas nüüd ja kohe hakata tasakaalustatult toituma – 29.01.2020 Elu/Õhtuleht
  24. KUULA | Toitumisterapeut Jaanika Tapver räägib tööstressist, vähki tekitavast toidust ja tervislikust ning loomulikust toitumisest – 28.01.2020 Oma Maitse/Delfi
  25. Toitumisterapeut Jaanika Tapver stressist; vähki tekitavast toidust ja tervislikust toitumisest #103 – 24.01.2020 Ausad Mehed/ChrisKala.com
  26. #103 Toitumisterapeut Jaanika Tapver stressist; vähki tekitavast toidust ja tervislikust toitumisest – 24.01.2020 Ausad Mehed/SoundCloud
  27. Terviselehe küsimustele vastab toitumisterapeut Jaanika Tapver – 21.01.2020 Terviseleht
  28. Sööks õige pähkleid, kuid milline on soovituslik päevane kogus? – 20.01.2020 Elmar/Postimes
  29. SAADE “TERVIS EETRIS”! Toitumisterapeut Jaanika Tapver: toitu ostes vaata alati silte! – 18.01.2020 Tervis/GoodNews
  30. Homsest hakkan: Jaanika Tapver pähklite söömisest – 17.01.2020 Raadio Elmar/Postimees
  31. Tervis Eetris vol 9, Laane ja Tapver – 16.01.2020 Tervis Eetris/SoundCloud
  32. Toitumisterapeut: mida teha siis, kui sul pole piisavalt aega, et tervislikult toituda? – 09.01.2020 Elmar/Postimees
  33. KUULA KORDUST! „HEAD UUDISED”! Jaanika Tapver: minu tervise tõi tagasi suhtumine, mõõdukas trenn, tervislik toitumine ja professionaalne arstiabi – 08.01.2020 GoodNews
  34. Viis nõuannet, kuidas oma immuunsüsteemi toetada – 07.01.2020 Terviseleht
  35. Elmari hommikujutt: Jaanika Tapver toitumisteraapiast – 07.01.2020 Raadio Elmar/Postimees
  36. Uue aasta esimese saate külaliseks on toitumisterapeut Jaanika Tapver. – 02.01.2020 Kesk-Eesti Tre Raadio
JAANIKA RÕHUTAB: Ekstreemsete dieetide asemel aitab tervist hoida tervislik ja tasakaalustatud toitumine

Kreeka arst ja filosoof Hippokrates on öelnud: „Olgu toit sinu ravija ja ravim sinu toit”. Jaanika lisab, et ka toitumisteraapia on haigusi ennetav ja haiguste ravi toetav toitumisalane tegevus ning selgitab, mida tähendab „tervist toetav toit“ ning mida võiks silmas pidada, kui on eesmärk täisväärtuslikult toituda.

Tervislik toitumine ei pea olema keeruline.

Esiteks tuleb järgida tervislikkuse rida ja meeles pidada mõningaid alustalasid, mis aitavad oma tervislikku tegevust mõtestada. Näiteks tuleks soovituslikult süüa 5 korda päevas: 3 põhitoidu korda ja 2 vahepala.

Teiseks tuleb kasutada nii palju kui võimalik naturaalseid toorained ning valmistada oma toit ise.

Kolmandaks on kasulik oma menüüsse lisada köögiviljad, puuviljad, marjad ja kaunviljad või nende olemasolul suurendada koguseid. Samuti on soovituslik süüa päevas kasulike rasvade ja taimsete valkude saamiseks 20 g pähkleid. Lisaks sellele tasub süüa ka erinevaid seemneid ning eelistatud on täisteravilja rafineeritud teraviljale.

JAANIKA RÕHUTAB: Ekstreemsete dieetide asemel aitab tervist hoida tervislik ja tasakaalustatud toitumine

Kreeka arst ja filosoof Hippokrates on öelnud: „Olgu toit sinu ravija ja ravim sinu toit”. Jaanika lisab, et ka toitumisteraapia on haigusi ennetav ja haiguste ravi toetav toitumisalane tegevus ning selgitab, mida tähendab „tervist toetav toit“ ning mida võiks silmas pidada, kui on eesmärk täisväärtuslikult toituda.

Tervislik toitumine ei pea olema keeruline.

Esiteks tuleb järgida tervislikkuse rida ja meeles pidada mõningaid alustalasid, mis aitavad oma tervislikku tegevust mõtestada. Näiteks tuleks soovituslikult süüa 5 korda päevas: 3 põhitoidu korda ja 2 vahepala.

Teiseks tuleb kasutada nii palju kui võimalik naturaalseid toorained ning valmistada oma toit ise.

Kolmandaks on kasulik oma menüüsse lisada köögiviljad, puuviljad, marjad ja kaunviljad või nende olemasolul suurendada koguseid. Samuti on soovituslik süüa päevas kasulike rasvade ja taimsete valkude saamiseks 20 g pähkleid. Lisaks sellele tasub süüa ka erinevaid seemneid ning eelistatud on täisteravilja rafineeritud teraviljale.

Raamatu ``Kuidas värvata ja hoida parimaid inimesi?`` kirjutamise lugu

Ketlin Kasaku raamatu “Kuidas värvata ja hoida parimaid inimesi?” keskne ja rõhutatud põhimõte seisneb selles, et iga ettevõtte suurim tugevus on tema inimesed. Töötajad on asutuse süda. Pole midagi edukamat kui ettevõte, kus töötavad inimesed on oma ala spetsialistid ning teevad oma tööd põhjalikult. Kuidas neid aga leida?

Raamatu räägitu toetub tema enda kogemustele, mida on talle õpetanud ligi 12 aastat personalitöös ja värbamises, 7000 isiklikult läbi viidud töövestlust ja 250 erineva ametikoha värbamist.

Raamat sai kirjutatud väga lihtsal põhjusel. “Enamik juhte ja personalijuhte on mulle tunnistanud, et näevad talentide värbamise ja parimate hoidmisega suurt vaeva,” räägib autor. Juba aastaid oli ta põhilisi HR- ja värbamisalaseid näpunäiteid jaganud oma klientidega ja ka laiemalt. Oma siiruse, pühendumise ja sisukusega on Ketlin võitnud usalduse väga erinevate valdkondade tegevjuhtide, ettevõtete omanike, HR-spetsialistide ja personalijuhtide seas, kellele ta on nõu jaganud. Nüüd oli hea võimalus kogetu süstematiseerida ja avaldada, et parimad praktikad saaksid laialdasemalt ellu viidud.

Raamatus käsitlebki autor põhjalikult enamlevinuid teemasid, mida nii suur- kui väikeettevõtjad temalt aastate jooksul on uurinud. “Pidevalt korduma hakanud või sarnaselt püstitatud küsimused ja värbamisalased probleemkohad on raamatus põhjalikult lahti seletatud, muutes kogu värbamise ja olemasolevate inimeste hoidmise efektiivsemaks nii omanikule, tegev- kui personalijuhile,” räägib autor.

Raamatu ``Kuidas värvata ja hoida parimaid inimesi?`` kirjutamise lugu

Ketlin Kasaku raamatu “Kuidas värvata ja hoida parimaid inimesi?” keskne ja rõhutatud põhimõte seisneb selles, et iga ettevõtte suurim tugevus on tema inimesed. Töötajad on asutuse süda. Pole midagi edukamat kui ettevõte, kus töötavad inimesed on oma ala spetsialistid ning teevad oma tööd põhjalikult. Kuidas neid aga leida?

Raamatu räägitu toetub tema enda kogemustele, mida on talle õpetanud ligi 12 aastat personalitöös ja värbamises, 7000 isiklikult läbi viidud töövestlust ja 250 erineva ametikoha värbamist.

Raamat sai kirjutatud väga lihtsal põhjusel. “Enamik juhte ja personalijuhte on mulle tunnistanud, et näevad talentide värbamise ja parimate hoidmisega suurt vaeva,” räägib autor. Juba aastaid oli ta põhilisi HR- ja värbamisalaseid näpunäiteid jaganud oma klientidega ja ka laiemalt. Oma siiruse, pühendumise ja sisukusega on Ketlin võitnud usalduse väga erinevate valdkondade tegevjuhtide, ettevõtete omanike, HR-spetsialistide ja personalijuhtide seas, kellele ta on nõu jaganud. Nüüd oli hea võimalus kogetu süstematiseerida ja avaldada, et parimad praktikad saaksid laialdasemalt ellu viidud.

Raamatus käsitlebki autor põhjalikult enamlevinuid teemasid, mida nii suur- kui väikeettevõtjad temalt aastate jooksul on uurinud. “Pidevalt korduma hakanud või sarnaselt püstitatud küsimused ja värbamisalased probleemkohad on raamatus põhjalikult lahti seletatud, muutes kogu värbamise ja olemasolevate inimeste hoidmise efektiivsemaks nii omanikule, tegev- kui personalijuhile,” räägib autor.

TELLI RAAMAT
Kuidas värvata ja hoida parimaid inimesi?

See on raamat värbamise ja personalitöö parimatest lahendustest.
Kõigest, mida on õpetanud mulle rohkem kui 7000 isiklikult läbi viidud töövestlust
ning 250 erinevat värvatud ametikohta.

Kui soovid oma organisatsioonis värbamise tipptasemele viia, siis on see raamat kirjutatud just sulle! Nutikad strateegiad, tulemust toovad protsessid ja hästi hoitud saladused aitavad sul värvata ja hoida parimaid inimesi.
OSTA KOHE
TELLI RAAMAT
Kuidas värvata ja hoida parimaid inimesi?

See on raamat värbamise ja personalitöö parimatest lahendustest.
Kõigest, mida on õpetanud mulle rohkem kui 7000 isiklikult läbi viidud töövestlust
ning 250 erinevat värvatud ametikohta.

Kui soovid oma organisatsioonis värbamise tipptasemele viia, siis on see raamat kirjutatud just sulle! Nutikad strateegiad, tulemust toovad protsessid ja hästi hoitud saladused aitavad sul värvata ja hoida parimaid inimesi.
OSTA KOHE
Võta Jaanikaga ühendust

Vastuvõtud toimuvad Tallinnas Mustamäel, Sütiste tee 19a, Toitumisteraapia Keskuses. Samuti nõustab Jaanika videosilla vahendusel läbi Zoomi, Skype või WhatsAppi.

+372 50 77 808

jaanika@toitumisteraapiakeskus.ee

www.jaanikatapver.ee

Võta Jaanikaga ühendust

Vastuvõtud toimuvad Tallinnas Mustamäel, Sütiste tee 19a, Toitumisteraapia Keskuses. Samuti nõustab Jaanika videosilla vahendusel läbi Zoomi, Skype või WhatsAppi.

+372 50 77 808

jaanika@toitumisteraapiakeskus.ee

www.jaanikatapver.ee

Facebook

Instagram